Algemeen

IN DIENST VAN EEN OPDRACHTGEVER, VERRICHTEN VAN VERBOUWINGSACTIVITEITEN IN HET ALGEMEEN GERELATEERD TOT GRONDIGE SCHILDERSACTIVITEITEN IN HET BIJZONDER BESTAANDE UIT:

schildershandHet verwerken en aanbrengen van impregneer en voorstrijkmiddel, gronden, het verwerken en aanbrengen van lakverf, structuurverf, vernis, beits en betoncoating e.d. op steen, metaal, hout, kunststof en beton.

Preventief onderhoud, d.w.z. het repareren van de te schilderen ondergrond met materiaal dat van een andere aard is dan het oorspronkelijke materiaal waaruit de ondergrond bestaat.Te denken valt aan het herstel van verfproducten en pasteuze materialen zoals plamuur en houtrotrenovatie-epoxypasta,s. Bij een betonnen ondergrond gaat het om (kleinschalig) herstel met kunststofgebonden pasta,s.

Herstel van omtrekspelingen. d.w.z het afschaven van ramen en deuren vanwege de laagdikte en kleefkracht van verf

Het vervangen van ramen, deuren en kozijnen.

Het aanbrengen van houten inzetstukken in houtenkozijnen ter plaatse van hoekverbindingen en het vervangen van houten onderdorpels.

Het aanbrengen van glas met de daarbij behorende werkzaamheden, zoals het plaatsen van glaslatten en kitwerk.

Kitwerk dat een onderdeel vormt van het verfsysteem. (d.w.z. het dichtkitten van openstaande verbindingen en het vervangen/herstellen van de kitvoeg tussen het glas en het raam- of deurkozijn)

Het afplakken van de omgeving van de te schilderen ondergrond c.q. het afdekken van ruimtes waarbinnen schilderwerk plaatsvindt met afdektape, plastic en stucloop.

Behangen en stomen. (alleen glasweefsel)

Repareren en sauzen van wand en plafondafwerking.

Stukadoorswerk en timmerwerk.

Spuitwerk.

Advisering van kleur en materiaalgebruik.

Onderhoudsplan van woning of bedrijfspand middels inspectie met daaruit voortvloeiende adviezen.